Tuesday, December 29, 2009

Shakhsharli Tumbler




Merpati jenis ni comel giler. ada mcm2 warna. Jenis ni ada macam2 berpandukan pada bentuk badan dia, bulu dan warna dia. merpati jenis ni adalah antara baka yang popular.
merpati ni aku beli dari bro Ejay Klang. TQ bro. :)

Modena




Debabnyer...ni la yg selalu aku dengar org cakap bila tengok merpati jenis ni...jenis ni juga terror grooming diri dia. tu sebab dia selalu nampak bersih dan bulu dia kemas je. Baka ni kita namakan 'Modena'. warna dia ada macam2 gak.

Monday, December 28, 2009

Indian Fantails




Merak ke ni?Dulu masa zaman budak2 aku selalu fikir ni burung merak.Merpati jenis ni memang cantik terutama bila yang jantan tu berbunyi...dia akan kembangkan ekor dia.Jenis ni kita namakan 'Indian Fantails'. Jenis ni ada macam2 warna. Buat masa ni aku cuma ada 2 pasang je. Sepasang warna putih dan sepasang lagi warna coklat.

Old Dutch Capuchine



Baka merpati yang ni memang dah lama aku minat. Selalu tu aku mampu tengok kat dlm net je. agak lama jugaklah aku survey baka ni. kira2 5 bulan gak lah.Baka ni kita namakan sebagai 'Capuchine'. TQ Pak Cu sebab kasik aku baka ni. Hepi giler wei. Sekarang ni pasangan ni tengah sibuk mengawan. aku harap tak lama lagi dapat la aku 'baby' dia. hahaa